Székely Helyőrség „oldaná meg” a romagondokat

Civil szervezetként.
Hirdetés

Szombaton a szentléleki művelődési házban lakossági gyűlést tartott a frissen alakult Székely Helyőrség nevű egyesület, ahol az egybegyűltek különböző, de főként a romák által okozott gondokra kerestek megoldást.

Az egykori Magyar Gárdára „hajazó” Székely Helyőrség három alapítója, Tamás Róbert, Tamás Tibor és Ráduly Róbert elmondta: hivatalosan, civil szervezetként szeretnék támogatni a lakosságot, elsősorban a romák okozta gondok megoldásában. A három fiatalember arra biztatta a helyieket, hogy ha például a romák meglopják őket, tegyenek feljelentést még akkor is, ha a rendőrség köztudottan nem törődik az ilyen ügyekkel, mert „az a fontos, hogy papíron maradjon nyoma”.

Nyomatékosították, a Székely Helyőrség szervezet a tisztességes lakosok mellett van, s amennyiben igény mutatkozik rá, akár a határőrséget is hajlandók megszervezni, amolyan őrzővédő-szolgáltatást nyújtva óvnák a helyieket, azok javait. De arra már most határozott igény mutatkozik – tették hozzá –, hogy a hatóságok mielőbb tisztázzák azon földterületek tulajdonviszonyait, amelyekre a romák engedély nélkül ráépítkeztek.
 

Hirdetés