Francia film nyert a marosvásárhelyi Alter-Native fesztiválon

De azért magyar díjazottak is vannak.
Hirdetés

Jean Baptiste Pouilloux Hol voltál, amikor meghalt Michael Jackson? (képünkön jelenet a flmből) című rövidfilmje nyerte a marosvásárhelyi 22. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál nagydíját – közölték vasárnap a szervezők.

A november 5. és 9. között tartott fesztivál nagydíját a román nemzeti filmintézet ajánlotta fel. A legjobb első filmért járó Simó Sándor Emlékdíjat és az Aáry Tamás Lajos oktatási ombudsman által felajánlott Töltőtoll díjat Marius Iacob román rendezőnek ítélték a 24 veder, 7 egér, 18 év című alkotásáért.

A román kulturális minisztérium díját Szőcs Petra kapta A kivégzés című filmért. Marosvásárhely városának díját a magyarországi Szirmai Márton Expedíció című alkotása nyerte el. A román nemzeti kulturális alap díját Andrei Nicolescu Teodorescu kapta A fekete brigád című alkotásáért. Az Erdély Tv díját az ukrán Oleg Fedcsenko Vendégek az otthonomban című filmjének ítélték oda.

A marosvásárhelyi Kultúrpalotában tartott fesztiválon négy román és nyolc magyar nagyjátékfilmet is megtekinthetett a közönség versenyprogramon kívül. A fesztiválon az előzsűrizés nyomán ötvenkét alkotás vett részt a versenyprogramban, köztük 26 kisjátékfilm, 18 animáció, 6 dokumentumfilm és 2 kísérleti film.
 

Hirdetés