Korszerű sportcsarnok épül Sepsiszentgyörgyön

Nemzetközi felnőtt versenyek rendezésére ugyan nem lesz alkalmas, de minden másra igen.
Hirdetés

Egy-két héten belül megjelennek a munkások a helyszínen, és elkezdődik az új sepsiszentgyörgyi sportaréna építése – jelentette be Antal Árpád polgármester. A létesítmény egy új városnegyed születését is jelzi a Csíkszereda felől érkező út bal oldalán.

A 21. századi színvonalú sportkomplexum felépítése szerepel a néhány évvel ezelőtt elkészült városrendezési tervben, és bár az aréna elkészültének kétéves a határideje, a környék végleges kialakítására egy évtizedet szán a városvezetés. Az állami mellett magánberuházásokra is számítanak, a szomszédos lakópark már épülőben, és bevásárlóközpont felhúzásának szándékát is jelezték az érdekeltek. A sportaréna háromezer férőhelyes modern épület edzőteremmel és jégpályává alakítható nagyteremmel.

Több romániai sportföderációtól kértek és kaptak engedélyt, a kosárlabda, kézilabda, teremfoci mellett a jégkorongszövetség is megadta jóváhagyását. A sportkomplexum területén lesz egy sportszálló, mely lehetőséget nyújt edzőtáborok szervezésére, és több teniszpálya is helyet kap. Az aréna alkalmas lesz nemzetközi ifjúsági versenyek szervezésére, felnőtt megméretkezésekre azonban nem (ahhoz legalább ötezer férőhelyesnek kellene lennie), de befogadhat majd kulturális rendezvényeket, koncerteket is. A szándék szerint Brassóval közösen pályáznak majd különböző nemzetközi rendezvények megszervezésére.

A terveket a kolozsvári Műszaki Egyetem és egy ottani BogArt nevű cég készítette, korszerű szerkezetű, modern anyagokból készült épület lesz.
 

Hirdetés