Hamis büntiket keresett a CNA-nál a DNA

A tévécsatornákra kirótt büntetésekre voltak kíváncsiak.
Hirdetés

Az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) irodáiban végzett házkutatást a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA). Hogy kiket gyanúsítanak korrupcióval, arról a Transindexnek nyilatkozó Turos Loránd, a Tanács tagja nem tudott pontos választ adni, de az biztos, hogy tévécsatornákra kirótt büntetésekkel kapcsolatos dokumentumokat kerestek – a saját irodája mellett még legalább négy irodahelyiségben. Turos beszámolója szerint még az iroda korábbi tulajdonosától örökölt floppykat is elakarták vinni, de végül meggondolták magukat. Turos úgy vélekedett: gyanús, hogy a házkutatást éppen kampányidőszakra, illetve az új tagok megnevezése előtti utolsó gyűlés napjára időzítették.

A Hotnews úgy tudja, hogy három irodában végeztek házkutatást az ügyészek. Valentin Jucan CNA-tag azt nyilatkozta, hogy a DNA a Giga TV ügyében nyomoz, de a dossziénak más vonatkozásai is lehetnek. A gyanú szerint ugyanakkor Laura Georgescu hamis feljelentések alapján rótt ki büntetéseket egyes tévécsatornákra.

Laura Georgescu CNA-elnök ellen szeptemberben indult eljárás, a vád szerint közbenjárt a CNA-nál a Piatra Neamţ-i polgármester által vezérelt Giga TV működési engedélyének újbóli megadásáért.

Hirdetés