AIDS-pánik Dél-Romániában

Tiszta horror: sokakat megfertőzhetett egy vírushordozó fiatal. Szándékosan.
Hirdetés

A Dolj megyei Segarcea lakói most már attól tartanak, hogy akár több száz személyt is megfertőzhetett az az AIDS-beteg fiatalember, akit október elején temettek el. A történteket az ügyészség is vizsgálja, ám lassan tömeghisztéria kezd kialakulni a városban – számoltak be a hírtelevíziók.

A fiú korábbi két barátnőjéről már bebizonyosodott, hogy HIV-pozitív, egyik már a betegség tüneteit is mutatja: harminc kilót fogyott néhány hónap alatt, jelenleg kórházban van, és az orvosok visszafogottan nyilatkoztak a túlélési esélyeiről.

Időközben kiderült, hogy a 19 évesen AIDS-betegként nyilvántartásba Daniel Decunak 25 éves koráig – haláláig – összesen húsz lánnyal volt szexuális kapcsolata. Egyiküknek sem mondta el, hogy beteg, és óvszert sem használt. A nők mindegyikének volt akár több férfi partnere is, így elképzelhető, hogy a városban a HIV-fertőzöttek száma elérte már a 300-at is.
Az ügyészég több tucat személyt is kihallgatott, hogy bűnvádi felelősséget állapítson meg a történtekért. Tény, hogy a szülők is titokban tartották a gyermekük betegségét.
 

Hirdetés