Pályakezdőt alkalmaz? Pénzt kap!

Nem is keveset. Az összegből a fiatal alkalmazott bérét lehet kifizetni.
Hirdetés

De-minimis támogatásban részesíti azokat a középvállalkozásokat a Kis- és Középvállalkozások, Üzleti Környezet és Turizmus Minisztériuma, amelyek pályakezdő fiatalokat alkalmaznak munkaerőként. Nyolc regionális projektet kezdeményezett a minisztérium – tájékoztatott Csáka József, az RMDSZ minisztériumi tanácsosa.

A tanácsos rámutatott: a projektek célja a 2014-ben végzett fiatal diplomások szakmai tudásának fejlesztése a gyakorlati képzés révén, ezáltal növelve a felsőfokú diplomával rendelkező fiatalok foglalkoztatásának rátáját.

„A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (POSDRU) keretén belül elindított támogatás teljes időtartama 12 hónap a finanszírozási szerződések aláírásától számítva, amelyből 8 hónap még hátravan. A kkv-k által igényelhető támogatás minimális értéke 4.000 eurónak megfelelő lej”– hangsúlyozta Csáka József. Kiemelte: az előírt feltételeket teljesítő vállalkozások a támogatási összeget – középfokú végzettség esetén havi 1.575, felsőfokú végzettség esetén pedig 2.328 lejt – az alkalmazottakat megillető fizetésköltség fedezésére fordíthatják 6–12 hónapon keresztül. A nettó bérek kifizetésére nyújtott támogatás maximális értéke 900 lej/ hónap a középfokú végzettséggel rendelkezők, 1300 lej/hónap a felsőfokú végzettséggel rendelkező személyek számára.

A támogatásról bővebben a www.aippimm.ro, www.imm.gov.ro oldalakon lehet tájékozódni.
 

Hirdetés