Pénzügyminiszteri ígéret: nem lesz adóemelés

Ioana Petrescu szerint nem kell adóemeléssel pótolniuk a kampányadakozás során elköltött pénzeket. Sokan nem értenek azonban vele egyet.
Hirdetés

Jövőre változatlan marad a személyi jövedelemadó és a társasági adó – jelentette ki hétfőn Ioana Petrescu. A pénzügyminiszter azt követően szólalt meg a témában, hogy Klaus Johannis, a jobboldali ellenzéki szövetség államelnök-jelöltje azt állította, hogy a Victor Ponta vezette kormány adóemelésre készül, és 2015-ben a kormány progresszív adóztatási rendszert vezethet be, hogy pótolja a választási kampányban különböző támogatások címén elköltött mintegy 15 milliárd lejt.

Petrescu leszögezte, az adók nem emelkednek, sőt a kormány 2015-ben is alkalmazni fogja a munkáltatói nyugdíjjárulék 5 százalékpontos csökkentését, ami október 1-től lépett hatályba.

Egyes pénzügyi elemzők, üzletemberek és befektetők is megfogalmazták egyébként korábban aggályukat, hogy a Ponta-kormány, a választási kampányban tett túlköltekezése miatt, a jövő évben nem tudja teljesíteni az államháztartási hiánycélt, és adóemelésre kényszerül.
 

Hirdetés