Nem műthetek muzsikaszó nélkül!

A korszerű romániai sebészeti beavatkozás kellékei: szike (van), gumikesztyű (nincs),sebészfonal (nincs), kékszesz (nincs), szesz (van!). Buli van!
Hirdetés

A méltán világhírű mioritikus közegészségügyi rendszer egyre jobban teljesít. Sőt, egy román orvos Nobel-gyanús innovációval rukkolt elő.

Az évszázad orvosi vívmányának is nevezhető újítás Bumbești-Jiu városi kórházában született. De nem a szülészeten. Az intézmény egyik zseniális sebészének fejében. 

A rendkívül bonyolult, az átlagos ész számára nehezen felfogható eljárás lényege a következő: amikor az orvos besétál a műtőbe, ahol már várja a rajongó nővérek hada, a páciens, no meg a paraszolvencia, helytelen, sőt, orvosi műhibának minősíthető lépés csak úgy, hűbelebalázs módjára nekiugrani a műtétnek. Hiszen né, mennyi gond, baj származhat belőle. Az ember nem a megfelelő szervet vágja ki(le, meg), benne hagyhatja a hasüregben a beteg által hozott gézt (ollót, kesztyűt), de még az is előfordulhat, hogy a műtőasztalon fekvő szimuláns belehal a dologba. Mindez pedig azért van, mert az orvos stresszes, siet, nem koncentrál.

De ennek most már vége! Az új eljárás széles körű bevezetését követően beindul majd a Romániába tartó globális kórházturizmus. És végre felvirágzik az ország.

Hirdetés

Na de nem csigázzuk tovább az olvasót. Íme, a technika leglényege: végy egy üveg vodkát, idd meg, csavard maximumra a jó zenét (Adrian Minune, Florin Salam, ami jön), és operálj tánclépésben. A siker garantált, és mindenki jobban érzi magát a végén.

Sajnos, úgy tűnik, egyes maradi betegek nem képesek felfogni az újítás horderejét. Ennek következtében az a sajnálatos helyzet alakult ki Bumbești-Jiu városábi kórházában, hogy a zseniális szakembert eltiltották a praxistól, az eljárás hasznosságának minden kétséget kizáró bizonyításáig. És tudjuk, milyen a maradi szellem. Előfordulhat, hogy hazánk elesik az első igazi, hazai, háztáji, nem-emigráns, tisztaromán Nobel-díjtól.

Hirdetés