Kitrükközte saját adóját a regadó bevezetője?

Ha igaz, ez az év poénja. Pofátlan poénja, persze.
Hirdetés

A regadó megspórolása végett Bulgáriában írathatta forgalomba egyik gépkocsiját Rovana Plumb szociáldemokrata párti munkaügyi miniszter, aki a regisztrációs illeték kivetésekor a környezetvédelmi tárcát vezette – értesült a România Liberă napilap. Mint hétfőn közölték, a nagyobbik kormánypárt politikusa Audi Q7 típusú autója esetében járt el így, ami egyéként több tízezer euróba kerül.

A lap riportere le is fényképezte a szóban forgó gépkocsit Plumb udvarán, a család sofőrje pedig megerősítette a lapnak, hogy a bolgár rendszámú autót jelenleg a miniszter fia használja. Az alkalmazott szerint egyébként az autót egy bulgáriai cégtől bérlik. Mint ismeretes, sokan folyamodnak ehhez a technikához, miután déli szomszédunknál az autók beíratásakor nem kell lepengetni a sokszor borsosnak mondható gépkocsi-regisztrációs díjat.

Több szemtanú ugyanakkor arról számolt be, hogy az Audit Plumb férje is szokta vezetni. A miniszter azonban cáfolta, hogy az autó tulajdonában volna. Legfrissebb, 2014-es vagyonnyilatkozatában az áll, hogy egy bizonyos Marian Miticának eladta azt. A România Liberă riporterei viszont azt állítják, hogy egymás után több napon is látták az Audi Q7-est a Plumb tulajdonában levő, Pantelimon településen található ház udvarán.
 

Hirdetés