Románt vert az olasz politikus, nem szégyelli

A románokkal kapcsolatos rossz tapasztalataikra hivatkozik.
Hirdetés

Szélsőségesnek és idegengyűlölőnek nevezte vasárnap a román külügyminisztérium annak az olasz politikusnak a magatartását, aki egy közösségi oldalon számolt be arról, miként bántalmazott egy román állampolgárt.

Az incidens az itáliai Montesilvano községben történt, amelynek egyik jobboldali önkormányzati képviselője, Anthony Aliano többek között azért ütötte meg a kutyáját sétáltató férfit, mert elmondása szerint korábban „rosszul bántak vele” Romániában.

A bukaresti külügyminisztérium elítélte a történteket, leszögezve: határozottan elutasítja a román állampolgárokkal szembeni, erőszakkal párosuló idegengyűlölő megnyilvánulásokat.

Anthony Aliano, az itáliai Abruzzo tartomány Pescara megyéjében fekvő Montesilvano nagyközség tanácsosa a Facebook közösségi oldalon számolt be arról, hogy pénteken reggel munkába menet többször megütött egy férfit.

Hirdetés

Az önkormányzati képviselő leírja, azért támadt áldozatára, mert az kutyáját sétáltatva átkelt az úttesten, és mivel nehezen tudott kitérni Aliano gépkocsija elől, belerúgott az autóba. A civilben ügyvédként tevékenykedő politikus kiszállt a járműből, és „kétszer jól behúzott” a gyalogosnak, akinek nemzetiségére vulgáris beszéde alapján következtetett.

Aliano azt is felrótta áldozatának, hogy féléves romániai tartózkodása során nagyon rosszul bántak vele, holott mindenkivel tisztelettudóan viselkedett. „Közöltem vele azt is: mi, olaszok, megengedjük nektek, hogy ellepjétek az utcáinkat, hogy lopjatok, erőszakoljatok, bűnözzetek, hogy gyerekeket kényszerítsetek prostitúcióra. De a történelem változni fog!” – szerepelt a Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő vezette Forza Italia színeiben politizáló Aliano bejegyzésében, amelynek utóiratában megjegyezte azt is: még mondja valaki róla, hogy rasszista.
 

Hirdetés