Nem megoldás az egészségügy helyzetére a chipes kártya

Mert nem biztonságos, és a nyilvántartást sem teszi lényegesen könnyebbé.
Hirdetés

Több olyan hír is kering leginkább az interneten, miszerint az egészségügyi kártya egyáltalán nem biztonságos, és könnyedén illetéktelen kezekbe kerülhetnek a rajta lévő információk. Így az is megeshet, hogy a biztosítók nem kötnek veled előnyös szerződést, a bank pedig drágán ad kölcsön. Dr. Fekete András családorvos-szakorvos azok közé tartozik, aki nem bízik az egészségügyi kártyában, és a hozzá fűzött reményekben. Több ponton is gyengének tartja a kártyás rendszert, és mint kiderült, nem alaptalanul.

Az egészségbiztosító pénztárak képviselői és az informatikai szakemberek szerint viszont bizonyos esetekben a változástól való félelem és a pontatlan tájékoztatás miatt utasítják el a kártyát, amely az egészségügy teljes digitalizásának csupán egy állomása. De lássuk Fekete András családorvos kifogásait pontokba szedve:

1. A chipes kártya nem elég biztonságos, hiszen az olvasókhoz bárki hozzájuthat, a kártyaolvasók piaca nyitott. Az üzletláncokban használt bankkártya-leolvasókat is erről a piacról szerzik be. Az egészségügyi kártya aktiválásakor kapott pin kódot nem nehéz feltörni. „

2. A kártya nem fogja megoldani az egészségügy pénzveszteségeit. A pénzek nem az alapellátásban folynak el.

Hirdetés

3. Hiba, hogy mindenkinek adnak egészségügyi kártyát, így nehéz megállapítani, ki biztosított és ki nem.

További szempontok és egyéb információk az alábbi linken.
 

Hirdetés