Nagyvárosi nappalivá rendezték be a Főteret

Hogy érezd magad otthon a kukától a fotelig.
Hirdetés

A töméntelen kultúra és vásár után a köztéri bútorokkal is háziasították Kolozsvár Főterét az elmúlt hétvégén. Hétfőn ennek nyomaira bukkantunk.

A kukák tűntek fel elsőre, róluk gyorsan kiderült, hogy a TiMAF fesztivál pingálta ki őket, pontosabban húzta rájuk az első bőrt. Hogy mi az a TiMAF? Kolozsvár legláthatatlanabb fesztiválja. Vagy a második legláthatatlanabb a Comedy Cluj után. 
 
Egyrészt beltéri fesztiválként hirdeti magát a Transylvanian International Music and Art Festival, szabadtéren eddig csak a plakátjaiba lehetett ütközni. Másrészt annyi mindent akar markolni (koncertek, versenyek, filmek, gasztronómia, reklám, stand-up, divat, könyvbemutatók), hogy közben teljesen arctalan maradt.
 
Kuka mint népi hagyomány
 
De a kukáknak legalább lett arca. Állatkertje is jelzi, hogy ez a fesztivál azt hiszi, a nem túl jellegzetes változatosság gyönyörködtet:
 
Pandakuka
 
 
Zebrakuka
 
 
Szamárkuka
 
 
Átellenben, a tér másik sarkában zajlik az élet a városi nappaliban. Napozás, beszélgetés, szteptánc, teázás és forralt borozás közben raklapnyi ötlet születik arról, mitől éreznék még inkább otthon magukat a városlakók Kolozsváron. És hogyan vigyázhatnának rá jobban. 
 
Pár, monomániának tűnő ötletünk nekünk is volna, de muszáj odébb menni, mert máris táncra perdül két lány Matyi előtt. 
 
Tánc a Főtéren
 
Csak úgy kedvtelésből. Telefonból szól a zene hozzá, sapkába lehet adakozni.
 
Mindez két perc alatt egy hétfő délután, amíg az egyszeri kolozsvári el szeretne jutni A pontból B pontba a Főtéren át.

 

Hirdetés