Borboly: sajtókampány zajlik ellenem

Nem igaz, hogy konfliktus lenne közte és az RMDSZ vezetősége között – mondja a Hargita megyei közgyűlés elnöke.
Hirdetés

Nincs helye a megosztásnak, a szétdaraboltságnak akkor, amikor a magyar közösség fontos választás előtt áll és azt a jelöltet kell támogatnia, aki az erős közösség hangja a hazai államelnök-választásokon – mondta Borboly Csaba megyei tanácselnök, az RMDSZ Csík Területi Szervezetének elnöke azon a pódiumbeszélgetésen, amelynek fő meghívottja Kelemen Hunor szövetségi elnök, az RMDSZ államelnök-jelöltje volt, és amelyet a felújított Mikó-várban szerveztek meg október 18-án, szombaton.

Hargita Megye Tanácsának elnöke Kelemen Hunort székely termék átnyújtásával üdvözölte – munkatársként és bajtársként – és jelezte: nem járt sikerrel az a sajtóhadjárat, amely különböző spekulációkkal, kampány-megfontolásból éket próbál verni az RMDSZ országos és területi vezetője közé. A munka és a célok is közösek, soha nem volt ez másként – tette hozzá Borboly Csaba.

A csíkszeredai beszélgetésen Kelemen Hunor beszélgetőpartnere Borboly Csaba tanácselnök mellett Székedi Ferenc publicista és Nagy Endre rádiós műsorvezető volt, a résztvevők főbb mondottai az autonómia kérdéskörét, valamint többség és kisebbségi viszonyában a bizalom jelentőségét érintették.

„Azt szeretném, hogy a mi érdekeinket a választások második fordulójában is Kelemen Hunor képviselje. Tudatában kell lennünk az erőnknek, hiszen a 2009-es államelnök-választáson is félmegyényi ember szavazata döntötte el a verseny kimenetelét. Ezért sincs most helye a megosztásnak. A magyarságnak továbbra is biztosítania kell a támogatást, egy emberként kell kiállnia amellett az érdekvédelmi szervezet mellett, amely az elmúlt két és fél évtizedben stabilitási tényező volt a romániai politikában” – hangsúlyozta Borboly Csaba.
 

Hirdetés