Rocksztár Zsolt és Micsakúgyhívjuk Hunor

Megnéztük az erdélyi magyar elnökjelöltek portrévideóját. Meg is mutatjuk a magyérdeműnek.
Hirdetés

Mindkét erdélyi magyar államelnök-jelölt halad a korral, és kihasználva az elektro-digitál-audiovizuális-interaktív kommunikációs lehetőségeket, próbálja megszólítani híveit és még-nem-híveit.

A következőkben megnézzük a videójukat. Ábécésorrendben, hogy ne legyen cirkusz.

Kelemen Hunorról azt tudjuk meg leghamarabb, hogy „for president”. Sokan ismerik őt, a szülőfalujában (Csíkkarcfalván) minden csínyére emlékeznek, majd a narrátor arra figyelmeztet, hogy vannak, akik látták hosszú hajjal és fényképezőgéppel a nyakában (mondjuk mi láttuk annó a Music Pubban sörözni is).

De aztán állatorvosnak tanult és sokan jó hangú rádiósként és fiatal költőként ismerték meg. Most jön a központi messzidzs: több százezer magyarnak ő az elnök. Majd az ellenpontozás: otthon pedig apa.

Aztán a narrátor leszögezi, hogy ők csak úgy hívják: Hunor. Hajrá Hunor. 

 

Szilágyi Zsolt maga beszél a klipben és rögtön az elején megállapítja, hogy rocksztár még nem lett államelnök. Mi felsóhajtunk, hogy sajnos, mert például Axl Rose vagy Lemmy Kilmister milyen jó államfő lenne, ugyi.

Hirdetés

Na de vissza a témához: Szilágyit Szentegyházán váradi gyereknek nevezték, aztán amikor visszament Nagyváradra, akkor székely gyereknek. Sportolt is gyerekkorában, NA DE: rockzenekarban gitározott! Meg volt egy szalagos Unitra magnója, amivel buliról bulira járt.

Huszonegy évesen választották parlamenti képviselővé, karrierje rögtön azzal kezdődött, hogy a bányászok alaposan megverték. De ezzel csak megerősítették benne saját sorsról való döntés igényét. Az én lakásom, az én házam, az én váram – ez az autonómia lényege. Van jó választás: Szilágyi Zsolt. 

 

 

Hirdetés