Gyanútlan látogatókat riogat a vásárhelyi állatkertből megszökött makákó

Mert még mindig nem mindegyiküket sikerült befogni. De legalább próbálkoznak. Közben meg ajánlatos óvatosnak lenni a közelükben.
Hirdetés

A látogatók által finomságokra szoktatott, s a nyár óta szabadon levő japán makákó majom az elmúlt időszakban több gyermek és szülő kezéből vette ki az élelmiszeres tasakot, alaposan ráijesztve a marosvásárhelyi állatkertben gyanútlanul sétálókra.

A világhálón több szülő és nagyszülő panaszkodik, hogy a marosvásárhelyi állatkertben „megtámadta” őket egy szabadon kószáló majom. Az egyik édesanya, akinek kislányától egy kis táskát akart elragadni a makákó, panaszt szeretett volna tenni a jegypénztárnál, ott azonban állítólag azt a választ kapta, hogy vigyázzon a kislányára, ne engedje a majom közelébe.

A Székelyhon.ro érdeklődésére az állatkert új igazgatója, Horaţiu Gorea azt nyilatkozta: a japán makákó nyár óta szabadon van az állatkertben, s még nem sikerült befogniuk.

„Nem mondhatjuk azt, hogy megtámadott valakit, inkább úgy fogalmaznék, hogy  a kekszes, pattogatott kukoricás tasakot akarta elvenni, illetve ezekhez hasonlító táskákat. Biztos, hogy alaposan ráijesztett a látogatókra, de sérüléseket nem okozott. Fontos hozzátennem, hogy Európa számos állatkertjében vannak szabadon majmok, csak itt nálunk a látogatók állandóan etetik, így rákapott a finomságra, s akkor is meg akarja szerezni, amikor nem adnak neki. Továbbra is próbálkozunk a befogásával” – ígérte az igazgató.

Mint ismeretes, a nyáron a majmok gömbketrecének hálója kiszakadt, s egy csoport japán makákó kiszabadult. Azóta nem mindegyiket sikerült befogniuk az illetékeseknek.
 

Hirdetés