Le a melltartóval!

Ma van a melltartótlanság világnapja. De mit is jelent ez?
Hirdetés

Számtalan világnapot, nemzetközi napot tart számon a földi kalendárium. Vannak napok, amikor ünnepelünk, vannak, amikor emlékezünk, aztán vannak, amikor figyelemfelhívunk, meg olyanok is, amiken csak csodálkozunk.

Ez utóbbi kategóriába tartozik az amerikai  eredetű No Bra Day is. Alapjáratban arról szól, hogy felhívja a figyelmet a Mellrák Tudatosság Hónapjára, ami október maga.

Innen viszont jön a kavarc. Ugyanis a mai nap a hölgyekhez szól. Gyakorlatilag az a feladat, hogy 24 órán keresztül ne viseljenek melltartót ország-világ högyei.

Na most, önmagában ez nem baj, hiszen az akció nem feltétlenül jelenti azt, hogy a világ (nagy)városaiban tömeges és többnyire férfiak okozta autóbalesetekre kerül sor, tekintettel az utcán grasszáló topless hölgyek bájaira. Nem. Lehet nyugodtan melltartót nem viselni úgy is, hogy az egyéb felsőtesti ruhadarabok a helyükön maradnak.

Viszont sok hölgy pont úgy értelmezi a jeles napot, hogy csóré mellekkel szaladgálhat. És máris jön a feszkó. Mert egyrészt, ugye, ott vannak a macsó szexista disznók, akik alig várják, hogy mocskos megjegyzésekkel illessék a melltartó rabságából kiszabadított kebleket.

Hirdetés

Aztán ott vannak az erkölcs női és férfi csőszei, akik szerint a topless csapat csúfot űz a feminin méltóságból.

Aztán ott vannak azok a férfiak is, macsók, nem-macsók, vegyesen, akik azért háborodnak fel, hogy ők nem dobhatják le nem létező melltartójukat, és nem szaladgálhatnak fel-alá fedetlen izé, na, csöcsökkel. Elvégre a férfiakat is sújtja a mellrák. Igaz, ritkábban, viszont annál súlyosabb lefolyással.

És akkor további kellemes Melltartótlan Napot mindenkinek.

Hirdetés