Korrupcióval gyanúsítják a Brassó megyei közgyűlés elnökét

A DNA már elő is állította kihallgatásra Aristotel Căncescut. Állítólag egyes munkálatokat tízszeres áron fizetett ki. Közpénzből.
Hirdetés

Kihallgatásra előállította hétfőn délben az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) Aristotel Căncescut, a Brassó megyei közgyűlés elnökét. A korrupcióellenes ügyészek azzal gyanúsítják a nemzeti liberális párti politikust, hogy több közbeszerzési eljárás során is törvénytelenül hirdetett győztest, és akadt olyan eset is, amikor a munkálatokért kifizetett összeg a valós érték tízszerese volt.
 

Az ügyben ugyancsak érintett Ion Diniţă brassói képviselő és üzletember, akinek a cége az ügyészség szerint a törvénytelen közbeszerzési eljárások egyik legfőbb haszonélvezője volt.
Az ügyészek már kora reggel kiszálltak házkutatást tartani a megyeházára, valamint Căncescu lakására. Ezt követően a tanácselnök és Mihai Pascu irodáját le is pecsételték.
 

Az ügyészség közleménye szerint összesen tizenöt brassói, illetve Brassóhoz közeli településen található helyszínen végeztek házkutatást, köztük közintézményekben, három cégnél és tíz magánlakásban.
 

A DNA szerint Căncescu a Gotic és a Ramses nevű cégeket – előbbi Diniţă tulajdona – bízta meg törvénytelenül többek között hóeltakarítási, valamint útépítési és -javítási munkálatok elvégzésével.
Emellett a brassói vár falán 2008 és 2012 között elvégzett felújítási munkálatok törvényessége ügyében is vizsgálódnak.
 

Hirdetés

Az ügyészek szerint az okozott kár legalább tízmillió euró.
Aristotel Căncescu 2000 óta áll a Brassó megyei közgyűlés élén, és ő a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Brassó megyei szervezetének elnöke is.

 

Hirdetés