Tőkés bepipult, mert szekusnak nevezték

Hazaárulónak és a magyar titkosszolgálat ügynökének nevezte Tőkést az Antena 3. Találják ki, hány ezer euró erkölcsi kártérítést követel a volt püspök. Segítünk: öt nulla van az összegben.
Hirdetés

Az ominózus adásban Mihai Gâdea meghívottja Filip Teodorescu, a Szekuritáté Kémelhárítási Igazgatósága egykori helyettes vezetője, valamint Ioan Talpeş, a Külügyi Hírszerző Szolgálat hajdani főnöke volt. Ők többször is annak a véleményüknek adtak hangot, hogy Tőkés László hazaáruló és a magyar titkosszolgálat fizetett ügynöke volt. 

Tőkés „Temesvár szellemében” határozottan visszautasítja az alaptalannak nevezett vádakat, ezen túlmenően pedig erkölcsi kártérítési pert indít. Ezt Kincses Előd ügyvédje társaságában jelentette be mai, marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján.
 
Tőkés László szerint nem volt véletlen az időzítés, közeleg ugyanis a rendszerváltás 25. évfordulója. A  „Ceauşescu-diktatúra levitézlett harcosainak és örököseinek” mondott antennások támadása arra hívatott, hogy a

forradalom emlékét és áldozatait is gyalázza

– áll az EP-képviselő sajtóirodája által küldött közleményben, mely azt is felemlegeti, hogy a csatorna egy köztörvényes bűnözőként elítélt volt szekus ügynök tulajdonában áll.
 
Kincses Előd a sajtótájékoztatón elmondta: a károkozás megállapítására és 40 ezer eurós erkölcsi kártérítés kiszabására kérték a bíróságot. Nemcsak a műsorvezetőt és a meghívottakat perlik, hanem a tévéállomást is.
 
Tőkés Lászlót arról is kérdezték az újságírók, hogy mi a véleménye az RMDSZ által közvitára terjesztett székelyföldi autonómiatervezetről. Az EP-képviselő ismét elmondta, hogy a szövetség botrányosan elkésett ezzel a gesztussal, ráadásul a statútum oly gyönge produktum, mintha csak szemfényvesztés lenne a célja, s csak azért álltak elő vele most, az elnökválasztás kampányában Kelemen Hunorék, mert

valamit fel kellett mutatni a választóknak.

Az EMNT elnöke osztja a Székely Nemzeti Tanács ama véleményét, miszerint az RMDSZ autonómiatervezete nem is a Székelyföldre vonatkozik, „köszönő viszonyban sincs” a tényleges magyar közösségi önkormányzással, és nem törvénytervezet, hanem mindössze egy „ötlethalmaz”. Ily módon vállalhatatlan

Hirdetés