Szoftüzemmód

Románia honatyái ismét bebizonyították, hogy ott tesznek keresztbe a korrupcióellenes küzdelemnek, ahol csak tudnak, és szeretnék maguk megválogatni, közülük ki ellen folytathat bűnvádi eljárást az ügyészség.
Hirdetés

„A szoftverpanama ügyében jelen pillanatban nem is az a fontos, mennyiben árthat a az államfő-választási kampányban a miniszterelnöknek (megkockáztatjuk: semennyire), hiszen esetében vajmi kevés többletinformáció kerül napvilágra novemberig. Ennél sokkal lényegesebb és súlyosabb körülmény, hogy a parlament ismét, immár sokadszorra próbálja gátolni a nyomozó hatóságok munkáját, az igazságszolgáltatás menetét. 

Csak a naiv nem lát összefüggést aközött, hogy az ügyészség által meggyanúsított képviselők és szenátorok mentelmi jogának felfüggesztését célzó kezdeményezés előterjesztésével egy időben a felsőház vakációt szavazott meg magának a választásokig. Holott egy hónap múlva nem szenátorokat, hanem államfőt választunk.
 
Vagyis a szenátus mindent elkövet annak érdekében, hogy a »hardkorrupciós ügyben« beindult nyomozás »szoftüzemmódban« haladjon a korteshadjárat idején, hogy az érintett politikusok ne kihallgatásra járva legyenek kénytelenek válaszolni az újságírók kényelmetlen kérdéseire.”

 

Hirdetés