Meglátták a fától a cigit

Hiperintelligencia: amikor a tiltott csempészárut a hatóságok által amúgy is kiemelt figyelemmel kísért szállítmány alá rejtjük.
Hirdetés

A Máramarosi Határrendészeti Felügyelőség visóvölgyi egységének határrendészei közúti ellenőrzésük során állították meg Petrovakraszna (Bistra) településen azt a farönköket szállító, Roman típusú teherautót, amelyet egy Máramaros megyei, román állampolgárságú férfi vezetett – írja a Szatmári Friss Újság.

Mivel az illegális fakitermelés visszaszorítása érdekében a fát szállító járműveket is alaposabb vizsgálatnak vetik alá, a Roman kamiont is tüzetesen átvizsgálták — és igencsak meglepődtek a határrendészek. Ugyanis a púposan megpakolt rakomány csak felső rétege volt rönkfa: alatta 60 darab, nagyméretű és a szokásos fekete fóliába burkolt kartondobozt találtak, melyekben 29 960 csomag, 263 000 lej értékű, ukrán zárjeggyel ellátott cigaretta volt.

A dohányárut és a körülbelül 60 000 lej értékű teherkocsit lefoglalták, a gépkocsivezető ellen pedig jövedékadó-köteles termékek gyűjtése, birtoklása, tárolása, szállítása és árusítása vádjával indítottak eljárást. Az ügyben a nyomozás tovább folytatódik a csempészésben részt vevő többi személy azonosítása érdekében.

És mivel a határrendészek az országhatár közelében elrejtve 15 500 csomag cigarettát is találtak, 155 000 lej értékben, azt is vizsgálják van-e összefüggés a két eset között.

Kép: adevarul.ro

 

Hirdetés