Írók, költők, előadók: örüljetek!

Végre van egy jó híre Kelemen Hunornak abból a minisztériumból, amelyet nem tudott otthagyni, bármennyire is akarta. Pénz áll a házhoz!
Hirdetés

A Kulturális Minisztérium költségvetése több mint 3 millió lejjel egészült ki, amelynek egy részét a tárca kulturális és az irodalmi folyóiratok finanszírozására költ – áll az RMDSZ hírlevelében. Kelemen Hunor miniszter szerint az államnak kötelessége hangsúlyosan támogatni ezeket a folyóiratokat, hiszen a szabadpiaci verseny akár a megszűnésükhöz is vezethet.

A kormány tegnapi ülésén hagyta jóvá a minisztériumok költségvetésének idei második kiegészítését.
 
A kultúra területén tevékenykedők egy része, az előadóművészek visszakapják azokat az érdemjuttatásokat, amelyeket korábban válsgáintézkedésként megvontak tőlük. A szaktárca javasolni fogja ennek az intézkedésnek más alkotókra való kiterjesztését is – áll a közleményben.
 
Idén több ízben is kiegészítették a szaktárca költségvetését. Korábban Kelemen Hunor miniszter az ország több fontos nemzetközi kulturális rendezvényének támogatását kérte, hiszen a tárcához való visszatértekor ezekre az eseményekre nem volt elkülönített pénzalap. Akkor a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál, valamint a Nagyszebeni Nemzetközi Színházfesztivál is jelentős összegű támogatást kapott. 

Hirdetés