Építkezésbe kezd a Partiumi Keresztény Egyetem

Az utolsó akadály is elgördült a Partiumi Keresztény Egyetem új épületszárnyának felépítése elől, hamarosan kezdődnek a munkálatok.
Hirdetés

Az intézmény bővítését már régóta tervezik: Orbán Viktor miniszterelnök két évvel ezelőtt írta alá az erdélyi felsőoktatás fejlesztéséről szóló elvi megállapodást a PKE és a Sapientia vezetőivel. Ennek értelmében a magyar kormány 2014 végéig több mint négymilliárd forintot bocsát a magyar egyetemek beruházásaira. Ebből az összegből több mint 2 millió euró illeti a PKE-t. 

Végre a nagyváradi önkormányzat is jóváhagyta az új épületszárny felépítését, így hamarosan a versenytárgyalást is kiírhatják a megépítésére. János Szabolcs, a tanintézet rektora a Krónikának elmondta: szeretnének mihamarabb elkezdeni a munkálatokat.
 
A tervek szerint az új épületbe költöztetik majd a kollégium épületében működő rektori hivatalt, illetve az adminisztrációs irodákat, de az új szárnyban kap majd helyet az egyetemi könyvtár, ugyanakkor az előadótermek számának bővítésére is marad hely.
 
Fotó: Gáspár Norbert

Hirdetés