Hamispénz-nyomdát működtetett Nagyváradon az olasz maffia

Pece-parti Párizsból Pece-parti Nápollyá avanzsált Nagyvárad: egy olasz maffiaklán tagjai hamispénz-nyomdát üzemeltettek a városban. Péntekig, amikor is lecsaptak rájuk a kommandósok.
Hirdetés

Hamispénz-gyárra csaptak le péntekre virradóra a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Főosztály (DIICOT) kommandósai Nagyváradon. A rajtaütés során 13 millió eurót foglaltak le, és őrizetbe vették a pénznyomdát üzemeltető három személyt, akik a gyanú szerint egy nápolyi maffiaklán tagjai.
A DIICOT közlése szerint a banda felgöngyölítésében együttműködtek az olasz maffiaellenes szervekkel, amelyek két nappal ezelőtt Olaszországban hasonló rajtaütést hajtottak végre, és ugyancsak három személyt vettek őrizetbe, az általuk lefoglalt hamis pénz mennyisége azonban lényegesen nagyobb, 19 millió euróra rúg.
A DIICOT nyomozói a nagyváradi rajtaütés során megtalálták a két nyomtatót, a bankjegynyomtatáshoz használt festéket, valamint a mintákat is, amelyek segítségével 50 és 100 eurós hamis bankjegyeket nyomtattak.
A három őrizetbe vett gyanúsítottat jelenleg Nagyváradon hallgatják ki, de a nap folyamán átviszik őket a DIICOT bukaresti központjába.
 

Hirdetés