EMNT: túlkapás a skótokkal szolidarizálók megbírságolása

Úgy vélik, a jegyzőkönyvekben olyan törvényre hivatkozik a csendőrség, amely alapján a buszmegállókban vagy a vendéglátó-helyiségekben tartózkodó társaságokat és a turistacsoportokat is meg kellene bírságolni.
Hirdetés

A Maros megyei EMNT jogi képviseletet biztosít a skóciai népszavazással kapcsolatos villámcsődületen megbírságolt marosvásárhelyiek számára. Az EMNT hatósági túlkapásnak minősíti a villámcsődületen résztevők igazoltatását és megbírságolását, mivel az utóbbi időszakban több olyan, előzetes bejelentés nélküli flashmob valósult meg Marosvásárhelyen, amelyek valamilyen társadalmi kérdésben a közösség véleményét felmutatták – áll a Cseh Gábor Maros megyei EMNT-elnök és Portik Vilmos megyei Néppárt-elnök által aláírt, szerkesztőségünkbe is eljuttatott közleményben.
Úgy vélik: demokratikus jogállamban az ilyen jellegű közösségi megmozdulásokat az állam a civil társadalom közéletben való részvételének, szerepvállalásának, a civil kurázsi megjelenítésének tekinti.
Ugyanakkor leszögezik, a postai úton kézbesített jegyzőkönyvekben olyan törvényre hivatkozik a csendőrség, amely alapján a buszmegállókban vagy a vendéglátó-helyiségekben tartózkodó társaságokat és a turistacsoportokat is meg kellene bírságolni.
 

Hirdetés