Németh: nincs több tízezer hamis magyar állampolgár

Mindenki nyugodjon meg: nem igaz, hogy az ukrán maffia kamionnal szállítja a magyar útleveleket Ukrajnába és Oroszországba. A rendellenességek száma csupán százas nagyságrendű - mondja Németh Zsolt.
Hirdetés

A magyar állam hatékony védelmet tud biztosítani az állampolgársággal való visszaélésekkel szemben, jogszabály-módosításra nincs szükség – szögezte le Németh Zsolt, a magyar Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke csütörtökön.

A képviselő azt követően nyilatkozott a sajtónak, hogy részt vett az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága, valamint nemzetbiztonsági bizottsága együttes, zárt ülésén, ahol az egyszerűsített honosítási eljárás nemzetbiztonsági, rendészeti vonatkozásairól kaptak tájékoztatást a résztvevők.
Németh Zsolt elmondta: nem szereztek tízezres számban hamis magyar állampolgárságot, ahol valamilyen módon mégis visszaélés történt, feljelentést tettek. Az ilyen ügyek száma száz és kétszáz között van, 22 esetben már vissza is vonták az állampolgárságot, de még nem zárult le minden eljárás – közölte.

 

Hirdetés