„Várjuk az RMDSZ-eseket a PSD-be”

A Hargita megyei PSD szerint végre beköszöntött a normalitás azzal, hogy Dimény Csaba átigazolt az RMDSZ-ből.
Hirdetés

A történelem első ilyen lépését tette meg Dimény Csaba gyergyótölgyesi helyi tanácsos azzal, hogy az RMDSZ-ből átigazolt a PSD-be – nyilatkozta Marcel Vancu, a település polgármestere, a Hargita megyei PSD-szervezet alelnöke.

Vancu szerint Dimény, aki kedden jelentette be, hogy csatlakozik a szociáldemokratákhoz, elégedetlen volt a gyergyótölgyesi RMDSZ tevékenységével, a helyi szervezet ugyanis a polgármester szerint „egyáltalán nem működött együtt velünk a településen futó projektekben”.

„Várjuk, hogy más RMDSZ-esek is csatlakozzanak hozzánk” – mondta Vancu.

Dimény Csaba gyergyótölgyesi helyi tanácsos azt mondta: olyan személyes okok miatt igazolt át a PSD-be, amelyekről nem akar beszélni.

Hirdetés

Bende Sándor, a gyergyói területi RMDSZ elnöke szerint nem kapott hivatalos tájékoztatást kollégája döntéséről, és elismerte: ez az első eset, hogy egy RMDSZ-es tanácsos átáll egy román pártba.

Néhány nappal korábban egyébként a PDL mind az öt tölgyesi tanácsosa átigazolt a PSD-be. A gyergyótölgyesi tanácsnak tizenhárom tagja van, nyolc PSD-s, három RMDSZ-es, és egy-egy PP-DD-s, illetve liberális (PNL).

Hirdetés