Elkészült a vádirat Péter Tünde ellen

Házat akart venni a korrupcióval szerzett pénzből, most a lakását is lefoglalta a korrupcióellenes hatóság.
Hirdetés

Nem tétlenkedtek a korrupcióellenes hatóság ügyészei: máris elkészült a vádirat a szeptember elején őrizetbe vett Péter Tünde ügyében. Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) folytatólagosan elkövetett befolyással való üzérkedés miatt vádat emelt a volt Kolozs megyei főtanfelügyelő-helyettes ellen.  

A bírósági eljárás lefolytatását kezdeményező indítvány szerint Péter Tünde összesen 14 személytől 21 ezer 300 eurót kért, de „csak” az összeg felét vette kézhez. A korrupcióellenes ügyészségnek 2080 eurót és 635 lejt sikerült lefoglalnia a volt helyettes főtanfelügyelőtől, ezért kolozsvári ingatlanját is lefoglalták.  
 
A DNA közleményében az áll, hogy Péter ez év júniusa és szeptembere között az érettségin és a pedagógusok véglegesítő vizsgáján tornázta fel az őt lefizetők jegyeit a javító bizottságok tagjainál. Tettéért a Kolozsvári Törvényszék bírái előtt fog felelni. 
 
Befolyásvásárlás miatt szintén bíróság elé állítják Vasile Felician Perşant, aki 1700 eurót fizetett egy rokona érettségi jegyének felülértékeléséért. Az kolozsvári üzletember a gyanú szerint közvetítői szerepet töltött be a Péter és a szülők között. 
 
Fotó: actualdecluj.ro

Hirdetés