Valterrel játssza ki a KMDSZ a kártyáját

Ő (ők?) Valter, ifjú kolozsvári egyetemista, és az A kártya kabalaállata. „A” mint ödvántidzsíz. Ne ijedj meg, ha találkozol vele egy kocsmában.
Hirdetés

Októbertől hozza forgalomba a KMDSZ az ingyenes A kártyát, és Valterrel reklámozza. Valtert ma mutatta be a sajtónak Rés Konrád Gergely, a KMDSZ elnöke, Geréd Imre önkormányzati képviselő, Talpas Botond, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem magyar vonaláért felelős alprefektusa, illetve Enyedi Tamás, az A kártya csapatának ügyvezetője.

Valterrel össze lehet majd futni a városban is, egyetemeken, kávézókban, forgalmas köztereken, ahol amellett, hogy készíthetsz vele egy selfie-t, elmagyarázza, mire jó az A kártya, és hogyan lehet kiváltani. Enyedi Tamás ígérete szerint könnyen és egyszerűen.

Az A kártya ötlete 

a diákok javaslatára született – mondta Rés Konrád Gergely, mivel a tavalyi év során megszűnt az utolsó ingyenes diákkártya is. Az A kártya a Helyi Tanács által elfogadott határozatnak köszönhetően szintén alkalmas lesz az ingyenes buszbérletek kiváltására és más kedvezményekre is feljogosít.
 
Az A kártya neve az angol A cardból (A mint advantages) származik. Geréd Imre városi tanácsos elmondta, sikerült megszerezni a városvezetés engedélyét a kártya működtetésére, ami nem volt könnyű. Hogy miért nem volt az, az Actual de Cluj beszámolójából derül ki: a kolozsvári önkormányzat PNL-frakciója nem is a kártyára, hanem a KMDSZ fejlécére bukott ki, amellyel benyújtották az indítványt. Mert a fejlécben a KMDSZ-székház címe magyarul is szerepel.
 
Valter futtatói
 
Tamás, Botond, Imre, Konrád és Valter | Fotó: KMDSZ
 
A Babeș-Bolyai Tudomány Egyetemen körülbelül tízezer magyar hallgató tanul, akik számára az A kártya időt és pénzt takarít meg, mondta Talpas Boton. Az A kártyát minden egyetemista igényelheti, a kedvezményeket szolgáltató partnerek elsősorban magyar célközönséget megszólító intézmények, szervezetek, de nem kizáró jelleggel – ismertette Enyedi Tamás.

Online lehet igényelni

Hamarosan elindítják a kártya honlapját is az akartya.ro webcímen, innen lehet tájékozódni, mely partnerek milyen kedvezményt biztosít a kártya tulajdonosának, milyen eseményekre lehet bejutni a kártyával, és itt lehet igényelni is magát a kártyát.
 
A kártyaigénylés két lépésből áll, az online regisztrációval adjuk meg a személyes adatainkat, és így kapunk időpontot is a kártya készhezvételéhez. Kiváltásakor az igénylőnek érvényes egyetemi ellenőrzőt kell felmutatnia. A kártyával járó kedvezmények állandóak, azaz nincs szükség voucher füzetre, a kedvezmények igénybevételéhez elég felmutatni magát a kártyát.
 

Hirdetés