Házat akart venni a csúszópénzből Péter Tünde

Gyengén teljesítő diákok jegyeit turbózta fel az érettségin pénzért az őrizetbe vett helyettes főtanfelügyelő.
Hirdetés

Hat olyan esetet rekonstruált a korrupcióellenes ügyészség (DNA), amelyben a korrupció miatt őrizetbe vett Péter Tünde Kolozs megyei helyettes főtanfelügyelőként csúszópénzt kért és kapott érettségi vizsga előtt álló diákok szüleitől.

Nem mindig sikerült a 6-os átmenési küszöb fölé tornászni a diákok alacsony jegyeit, például az egyik esetben hiába kapott egy diák 8-ast a földrajzvizsgán, ha román nyelvből 5-öst, matematikából pedig 1,35-öt sikerült összehoznia.

Két másik diák 0,1 ponttal lépte túl a 6-os küszöböt, mindketten a földrajzvizsgán „teljesítettek jól”, noha a másik két tárgyból katasztrofálisan szerepeltek.

Mint ismeretes, Péter Tündét tettenérték a DNA ügyészei, miközben ezer eurót vett át egy szülőtől. A helyettes főtanfelügyelő praktikái egyébként még a nyár elején szemet szúrtak, akkor az oktatásügyi minisztérium utasítására kizárták az érettségi-bizottságból.

A vizsgálat során Péter elmondta a DNA-ügyészeknek, azért volt szüksége pénzre, hogy visszavásárolja a szülői házat, amelyben felnőtt.

Hirdetés

Péter Tündét az RMDSZ jelölte a helyettes főtanfelügyelői tisztségbe, ő volt az RMDSZ megyei szervezetének oktatási ügyekért felelős alelnöke is.

 

Hirdetés