Döntetlenre végződött a csata az ukránokkal Kolozsváron

Akik félig sem ukránok. És a kolozsváriak sem kolozsváriak, de mégiscsak ez volt itt a hónap meccse.
Hirdetés

Nagy fegyvertényt jelent, hogy a Kolozsvári CFR futballcsapat végül 3–3-as döntetlenre mentette tegnap este a „luxus barátságos” meccset a Sahtar Donyeck ukrán csapat ellen.

Bár az első gólt Ivanovski fejelte be egy szögletből a Donyeck kapujába, az ukrajnai klub nyolc percen belül egyenlített: Krvicov szintén fejjel juttatta a hálóba labdát. Negyedóra múltán pedig már át is vette a vezetést, Luiz Adriano is a fejét használta. A kolozsváriak csatára, Ivanovski viszont nem: szimulálásért kapott közben sárgát.
 
A második félidőt az „ukránok” egyből góllal nyitották, a 49. percben Bernard 16-osról lőtt a CFR kapujába, és bebiztosította a nyugis vezetést. 9 perccel később Giuma fejesgóllal faragott a CFR hátrányából. Vasile Miriuta, a kolozsváriak edzője rengeteget cserélt a második félidőben, a 81. percben végül Christian állította be a 3–3-as végeredményt egy 30 méterről lőtt, hatalmas szabadrúgásgóllal.
 
 
Az utolsó tíz percet a csapatok egy újabb sárgalappal és egy-egy óriási helyzettel töltötték meg, de egyikük sem tudta eldönteni a meccset.
 
A mérkőzésnek egyébként nem volt különösebb tétje, Mircea Lucescu, a Sahtar vezetőedzője Kolozsváron „edzőtáboroztatja” csapatának brazil felét, hogy ne tétlenkedjenek, míg a csapat ténylegesen ukrán játékosait a válogatott foglalkoztatja. 
 
Ezért a tegnap esti meccs inkább brazil házicsatának számított, ha a kezdőcsapatatokat nézzük:
 
Sahtar Donyeck: Kanibolocki  – Kryszov, Csigrinszki, Volovik, Azvedo – Fred, Fernando – Bernard, Alex  Teixeira, Douglas Costa – Luiz Adriano;
Kolozsvári CFR: Felgueiras – Susic, Jaime, Rada, Camora – Monroy, Muniru – Jakolis, Jazvic, Deac – Ivanovski.
 
A Sahtar még egy mérkőzést fog játszani Kolozsváron, vasárnap délután fél hattól az U Cluj vendége lesz.

Hirdetés