Bocsárdi direktorkodik továbbra is a szentgyörgyi színházban

Kihívója nem volt, a pályázatát elfogadták, folytatódik tehát a Tamási Áron Sínházban a Bocsárdi-éra.
Hirdetés

Bocsárdi László Jászai Mari-díjas rendező vezeti a következő négy évben is a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházat, miután az önkormányzat által meghirdetett versenyvizsgán elfogadták pályázatát – adta hírül csütörtökön a Háromszék. A napilap Sztakics Éva alpolgármestert idézte, aki elmondta: tudják, hogy Bocsárdi László mire képes, nincs akadálya annak, hogy a következő négy évben is ő irányítsa a Tamási Áron Színházat.
A régi-új igazgató a fiatal rendezőket szeretné helyzetbe hozni, az eddiginél is erőteljesebben nyitna a fiatalok felé – derült ki a pályázatából. Az önkormányzat által felállított szakmai elbíráló bizottságban az alpolgármesteren kívül Gáspárik Attila, a Maros­vásárhelyi Nemzeti Színház igazgatója és Balázs Attila, a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház igazgatója kapott helyet. Bocsárdi az igazgatói tisztségre egyedül jelentkezett, kihívója nem volt.
Bocsárdi László 1995 óta főrendezője és művészeti vezetője a sepsiszentgyörgyi színháznak, 2005 óta tölti be az igazgatói tisztséget.

Hirdetés