Bölönit várják a román válogatott élére

Újabb megüresedett poszt, amelynek betöltésére a marosvásárhelyi futballedzőt látják esélyesnek. Ezúttal nem polgármesteri tisztségről van szó, de most is hasonló bizonytalanság övezi a híreszteléseket.
Hirdetés

Edzőváltásra készül a román futballválogatott, miután kiderült, Victor Piţurcă már csak a szeptember 7-ei Görögország–Románia Európa-bajnoki selejtezőn ül majd a kispadon, utána azonnali hatállyal lemond, ugyanis a DIGI Sport beszámolója szerint a szaúdi al-Ittihadnál folytatja mesés fizetésért cserébe. A szakember már tájékoztatta is a döntéséről a szövetséget, amely azonnal megkezdte Piţurcă utódjának keresését.

Lassan konteókat lehetne írni arról, hogy ha valahol egy szövetségi kapitányi (hogy a polgármesteri széket ne is említsük) poszt üresen marad, annak a lehetséges várományosa Bölöni László. Így történt ez most is, sajtóhírek szerint Răzvan Burleanu, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) elnöke Bölönit kérte fel.

A Katarban dolgozó marosvásárhelyi edző a hírek szerint igent mondott, ám a Nemzeti Sport megkeresésére nem erősítette meg a kinevezéséről szóló beszámolókat.

Mint ismert, Románia azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szerepel a magyar válogatottal. A két országon kívül még Görögország, Finnország, Észak-Írország és Feröer került az F-csoportba. 

Hirdetés