Milyen büntetés járjon állatkínzásért?

Ez itt a kérdés. Az állatvédők szerint ugyanis kevés egy kutya különösen kegyetlen bántalmazását megúszni 400 lejes bírsággal. Az elkövetőt például ebmenhelyre küldenék tíz napra dolgozni.
Hirdetés

Enyhének tartják az állatkínzásért kirótt büntetéseket az állatvédők. Forró Béla, a kézdivásárhelyi Székely Kutya Klub egyesület elnöke felháborodottan kereste meg a Krónikát, miután egy különös kegyetlenséggel elkövetett állatkínzásért az ügyészség 400 lej pénzbírságot szabott ki, megszüntette a bűnvádi eljárást, még bíróság elé sem állították az elkövetőt.

A szentkatolnai 16 éves fiatalember ellen azért indult bűnvádi eljárás, mert súlyosan bántalmazott egy kutyát, karóval ütlegelte, eltörte a gerincét, és valószínűleg vasvillával is megszúrta. Az állatot később el kellett altatni, a sérüléseiről látlelet készült. „A szentkatolnai rendőrség hozzáértéssel állította össze az iratcsomót, ám az ügyészség a legenyhébb büntetést rótta ki” – ecsetelte Forró Béla. Az állatvédő egyesület elnöke a napokban kapta kézhez az ügyészségi értesítést, meg fogja azt fellebbezni, kérve, hogy a pénzbírság helyett a fiatalkorút kötelezzék közmunka elvégzésére, dolgozzon tíz napot egy kutyamenhelyen.

Az ügyiratban az is szerepel, hogy a fiatalember nem ismerte el az ellene felhozott vádakat, hogy a tette nem jelent veszélyt a társadalomra nézve, ezért elegendőnek találták a nevelő célzatú pénzbírságot.

Hirdetés