Le Grand Picnic: „sajnos az idei évben nem…”

Állítólag nincs pénz. Nem lesz Félsziget-pótlék fesztivál Kolozsváron.
Hirdetés

A kolozsvári Gorbó völgyébe tervezett Le Grand Picnic fesztivál elmarad, mivel a szervezőknek „nem sikerült megteremteni a megfelelő anyagi keretet”. A bejelentést a szervezők tették a rendezvény honlapján.

Az új fesztivál ötletét tavasszal dobták be, miután kiderült, hogy a tavaly Marosvásárhelyről Kolozsvárra költöztetett, de ott megbukott Félsziget visszaköltözött a Maros partjára. Azóta azt is közölték, hogy idén Félsziget sem lesz Vásárhelyen. A Le Grand Picnic egyik szervezője ugyanaz a Bodor László lett volna, aki korábban a Félszigetet is szervezte.

A rendezvényt szeptember 5–7. között tartották volna, célközönsége elsősorban a 23-34 év közötti családos korosztály lett volna. A program összeállításában a hangsúlyt a modern művészetekre, a street artra, a képzőművészetre, a mozgásszínházra fektették volna, és a zenei felhozatal is az említett korosztály ízlését tükrözte volna.

„A rendezvény a családi kirándulások és baráti együttlétek élményét ötvözi majd a kortárs művészeti fesztiválok hangulatával. A Le Grand Picnic az a hely, ahol a természet találkozik a művészettel, ahol a városból kiszabadulva igazán együtt lehetünk, ahol korosztálytól függetlenül mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő programot” – írták a szervezők a rendezvény honlapján.

Hirdetés

A fotó a tavalyi Félsziget fesztivál egyik lazulós helyszínén készült.

 

Hirdetés