Bringás futár szállít Kolozsváron

A kincses is átlépte a nyugati civilizáció urbanizációs mérföldkövét. Pontosabban átgurult rajta. Tíz lej a zöld fuvar.
Hirdetés

Augusztus elsejétől indult a kerékpáros futárszolgálat Kolozsváron. Amilyen hangzatos ez a kijelentés, olyan egyszerű tényt fed. Egy 25 éves srác megelégelte, hogy a gyorsposták 4-6, esetleg 24 óra alatt szállítanak ki küldeményeket a városon belül, és beindította a bringás futárszolgálatot Velo Express néven.

Kálmán Zoltán Ștefan maga pedálozik, és ő foglalkozik minivállalkozásának népszerűsítésével, míg barátnője a cégadminisztrációval – derül ki az adevarul.ro cikkéből. Egyelőre napi 4-5 fuvarrendelés fut be, ha ez majd meghaladja lábizmainak teherbírását, akkor bátyjai is nyeregbe pattannak, mondja.
 
30 perc alatt szállít ki leveleket, kisebb csomagokat vagy akár ebédet is, ha kell, a reptérre is elmegy. Nem szállít viszont állatot, pénzt, 5000 lejnél értékesebb tárgyakat. A környezetkímélő fuvar 10 lejbe kerül.
 
Egyelőre a cég megalapításába és arculatába fektetett be, de tervezi, hogy egész csapatot hoz létre. Az üzlet beindulásához türelemre van szükség, mondja Kálmán Zoltán, és ő kivárja, amíg leépül az ellenérzés azokban a kolozsváriakban, akik csak az autós kiszállításban bíznak.
 
Fotó: Kálmán Zoltán Facebook-profilja

Hirdetés