Kánikulában jobban kiélvezhetjük a vonatozást

Mert akár egy órát is késnek a vonatok. A CFR sebességkorlátozást vezetett be: 10-50 km/órával lassabban közlekednek a szerelvények.
Hirdetés

Átlag 30-40 percet késnek a vonatok, mert a Román Államvasutak (CFR) kánikulában kötelező sebességkorlátozást vezetett be. Azok a vonatok, amelyek több olyan megyén is áthaladnak, amelyekre a meteorológiai szolgálat hőségriadót léptetett életbe, akár 50-60 percet is késhetnek – közölte ma a CFR. 

Egyúttal megnyugtatott, hogy a cég karbantartói plusz ellenőrzéseket is végeznek úgy a szerelvényeken, mint a vágányokon.
 
A vállalat ma 11:30-tól korlátozza a szerelvények sebességét, úgy az utas-, mint a teherszállító vonatokét. A sebességcsökkentés mértéke 10-50 km/óra között váltakozik, a CFR a közlekedés biztonságával indokolta, mivel kánikulában a sínek hőmérséklete meghaladja az 50 Celsius fokot.
 
A vállalati közlemény szerint az intézkedés kötelező az európai vasúti vállalatok számára.
 
Az Országos Meteorológiai Intézet hőségriadót bocsátott ki, amely kedden, szerdán és csütörtökön az ország szinte egész területére érvényes. A hőmérséklet csúcsértéke 35-37 Celsius fokot is elérheti, a páratartalom meghaladja a 80 százalékot.

Hirdetés