A csíkiak Kelemen Hunort akarják

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete felkérte Kelemen Hunort, hogy maradjon kulturális miniszter és miniszterelnök-helyettes.
Hirdetés

Az RMDSZ pénteki tájékoztató hírlevele szerint a csíkiak állandó tanácsa határozatot fogadott el, és azzal indokolják döntésüket, hogy Kelemen Hunor a kormányban való jelenlétével stabilitást tud biztosítani az RMDSZ számára. „Kelemen Hunor miniszteri munkájával szervezetünk szakmailag és politikailag is egyetértett” – olvasható a közleményben.

Úgy vélik, hogy szükség van az RMDSZ kormányzati szerepvállalására annak érdekében, hogy a román kormány álláspontját módosítsák a Minority SafePack nevű európai polgári kezdeményezésről szóló európai uniós per kapcsán.
 
„Csík, Székelyföld és az egész erdélyi magyarság számára különösen fontos, hogy minél több olyan ember legyen a kormányban, aki ismeri térségünk sajátosságait, a helyi gondokat – olvasható az elfogadott határozatban. A csíkkarcfalvi születésű Kelemen Hunor Hargita megyei parlamenti képviselő, ez utóbbi minőségében elsősorban Csíkszéket képviseli.
 
Az RMDSZ területi szervezete azt követően fogadta el a határozatot, hogy Traian Băsescu elutasította Biró Rozáliának a kormányzati tisztségekbe való kinevezését.

Fotó: Facebook/kelemenhunor.rmdsz

Hirdetés