Szabó K. lelép a színről

Otthagyja a nagyváradi Szigligeti Színházat Szabó K. István művészeti igazgató, aki szabadúszó rendezőként folytatja karrierjét. Azt pletykálják, az igazgatói szék várományosa Novák Eszter.
Hirdetés
Váradi kultúrkörökben már régóta pletykálják, hogy Szabó K. István elhagyja a Szigligeti Színházat. Most már hivatalossá vált: 2015 január elsejétől szűnik meg a munkaviszonya az intézménnyel.
 
Az Erdon.ro beszámolója szerint a Szigligeti Társulat következő évadjának programját még teljes mértékben Szabó K. István állította össze. „Nem korszakok zárulnak le, hanem folyamatok vannak, és bízom abban, hogy a Szigligeti Színház a jövőben még jobb lesz” – fogalmazott a hírportálnak. Hozzátette: szívesen fog visszajárni Váradra rendezni, ha hívják.
 
Bár Czvikker Katalin, a színház menedzsere korainak tartja arról beszélni, hogy ki lesz Szabó K. István utódja, de annyit elárult, hogy már folynak tárgyalások. A váradi pletykák viszont arról szólnak, hogy már megvan az utód Novák Eszter Jászai Mari-díjas rendező személyében.  

Fotó: http://www.artactmagazine.ro/

Hirdetés