A záróvonal túloldalára születni kell

A Hargita megyei Fenyéd mellékutcáinak lakói vagy szabályt sértenek, vagy többé nem mennek haza.
Hirdetés

A Székelyudvarhely melletti Fenyéden újrafestették az országutat. Dicséretes cselekedet. Csakhogy a település Udvarhely felőli szélétől a faluközpontban álló rendőrségig folyamatos záróvonalat festettek az úttestre. Ami azt jelenti, hogy a főútról leágazó utcákba nem lehet a közlekedési szabályok megsértése nélkül befordulni. Az utcákban azonban emberek laknak, akik jönnének-mennének, gépkocsival, biciklivel, egyéb járművel.

Sata József helybéli lakos a Székelyhonnak panaszolta el, hogy a főútról balra letért utcájába, mire a szervek vidám szirénázással kísérték a kapujáig, ahol egy 800 lejről kiállított kihágási jegyzőkönyvvel díjazták teljesítményét. József azt mondja, fél kilométert kellett volna még haladnia, hogy a szabályoknak megfelelően megfordulhasson, majd – miután visszafelé is megtette az 500 métert – hazajuthasson.

A rendőrség azt állítja:

„hallgatólagos megegyezés alapján”

a rendőrök nem szokták büntetni, ha valaki a saját portájára fordul be a záróvonal átlépésével.

A település polgármestere szerint nem ez az első eset, hogy a záróvonal téves felfestése gondot okoz a falu lakóinak, megoldást (vagyis a szaggatott vonal kiharcolását) pedig hosszadalmas procedúra után sikerült találni.

Hirdetés