Szombattól újra loboghatnak a székely zászlók Kézdin

A Katonanevelde elé kerülnek a lobogók. Semjén Zsolt is ott lesz. Hogy a zászlók meddig, azt senki sem tudhatja. Talán csak a Kovászna megyei prefektus. Vagy Dan Tănasă.
Hirdetés

Újabb fejezetéhez érkezett az önkormányzat és civil szervezetek által a karhatalom ellen vívott kédivásárhelyi zászlóháború: miután a Gábor Áron térről az önkormányzatnak egy bírósági döntés  miatt el kellett távolítania a székely zászlókat – és a hatóságok lépésére a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által felszerelt két másik zászlót is eltüntették  a Gábor Áron szobor mellől – Bokor Tibor polgármester egy másik városrészen, az egykori Székely katonanevelde előtt húzza fel a lobogókat. Erről a céhes város első embere és Fejér László Ödön képviselő sajtótájékoztatón számolt be, akik azt is bejelentették, hogy az eseményre a céhes városba várják Semjén Zsoltot, Magyarország miniszterelnök-helyettesét is.

„Azt szerettem volna, ha úgy, mint tavaly március 15-én, a Székely Nemzeti Tanáccsal, valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel közösen, ünnepélyes keretek közt kerülnének vissza a lobogók a zászlórudakra” – jelentette ki Bokor, aki szerint azért vártak ennyi ideig, hogy a magyar politikussal egyeztessenek időpontot.

Így most már biztos, hogy az eseményre július 26-án, szombaton 20 órakor kerül sor a régi katonanevelde előtt, erre nem csak a kézdivásárhelyieket, hanem Felső-Háromszék településeinek a polgárait is várják.

Hirdetés