Szabad a szex!

A szex mindennek az alapja. Farkas Tibor szexuálpszichológus rekordot robbantott Tusványoson.
Hirdetés

A harmadik nap rekord nézőszámot vonzó előadása nem a jelenlevő kormányfők, államfők, egyházfők, egyéb díszfők jelenléte miatt volt az, ami. Hanem a téma miatt.

Farkas Tibor budapesti szexuálpszichológus szexről beszélt,

meg szeretetről, szerelemről, érzelmekről. Mindezt vonzó és fiatal felesége, Farkasné Kovács Adrienn jelenlétében. Nem csoda hát, hogy a tolongó Misszek és Miszterek miatt egy tűt nem lehetett leejteni a MISZSZ sátorban.

A Doktor szinte azonnal lejött a színpadról, mondván, hogy ezt a témát nem lehet szószékről taglalni. Már ezzel a felütéssel óriási sikert aratott, és a tömeg az első pillanattól kezdve az utolsóig csüggött ajkán, na nem szótlanul, inkább zajos lelkesedéssel.

Az előadásból a következő dolgokat lehetett leszűrni. A merevedési zavarok (itt nyilván a társadalom hímtagjai a hunyók) okai között előkelő helyet foglal el a stressz és az ital. Az ember lehetőleg ne stresszelje magát, ha szerelmeskedni akar, és ne igyon előre a medve bőrére. Ám ha mégis megteszi, lehetőleg ne sört igyon, mert a sör komlóból készül, a komló pedig lupulint tartalmaz, ami altató hatású, de nem csak az agyat, a hímvesszőt is elaltatja.

Aztán kiderült, hogy hazudik az, aki azt állítja, egy órán át bírja a szerelmi harcot. A megkérdezett nők szerint egy nászcsörte optimális ideje körülbelül 15-20 perc, már amíg a vonó benne van a tokban. Ami ezt meghaladja, az inkább kőfejtés , mint testi szerelem.

Aztán következett a Nagy Axióma.

Mindennek a szexualitás az alapja. (Helyeslő moraj a közönség soraiból.) Tehát a politikának is. Ha egy politikusnak rendben van az ilyen értelmű hátországa, keményen tud politizálni. Ha viszont nincs, akkor bizony csak félárbocon.

Megtudtuk, hogy a párválasztás, ezen belül a szex is nehéz ügy. Sok benne a színjátszás. Viszont, kerül, amibe kerül, ne hazudjunk a párunknak. Nem éri meg. Ha mégis megtesszük, a következmények sem késnek. Például előfordul, hogy egy 45 éves nő azzal fordul a szakemberhez, hogy még életében nem volt orgazmusa. Mégpedig azért, mert nem volt neki, mégis azt hazudta, hogy igen. Az ilyen játszmák előbb-utóbb katasztrófába fulladnak.

Hirdetés

Más. Ha nincs szexualitás egy párkapcsolatban, mindenki ideges. Ezért (is) van az, hogy Japánban például az emberek minden reggel szeretkeznek. A japán ember ezért bírja olyan jól a munka monotóniáját. Ellentétben az európai emberrel, aki átlag két-háromszor szeretkezik hetente.

A férfi legérzékenyebb testrésze nem a hímvesszője,

ahogy azt sokan hiszik. Hanem az arca. Nem árt tehát, ha megsimogatjuk a férfit, akit szeretünk. Még akkor is, ha eleinte húzódozik ettől, mert, úgymond, nem passzol a saját férfiasságáról alkotott képhez.

És végül. Komoly problémát jelent a mai párkapcsolatokban, hogy a „felek” hamar megunják egymást, és új társ után néznek. Na de kérem, mi a garancia arra, hogy azt nem unjuk meg? Inkább abból építkezzünk, ami van. Erősítsünk rá a jóra, ahelyett, hogy hibákat keresnénk, vagy tovaszállnánk egy másik virágra. Ja, és egy kapcsolatban nem árt, ha kommunikálunk egymással. Mert, ugye, néma gyereknek az anyja se.

Az előadást valóságos kérdészápor követte. Ki szóban, ki a kiosztogatott papírlapokon kérdezte a szakembert arról, ami fájt vagy nem állt neki.

Na, így kell ezt csinálni. Politikamentesen. Bár, ahogy a politika is szex, a szex is lehet politika!

Hirdetés