Felpörgött végre Tusványos

Lerázta magáról a tegnapi nosztalgiázás melankóliáját, a sorozatos zuhék nyomasztását és az első bulik utáni reggel álmosságát.
Hirdetés

De egyetlen korszakváltás sem következik be ugrásszerűen. Ráadásul Tusványoson szinte mindenki beszerzi már az első éjszaka után a félnapos jetlaget, pedig csak egymás szavára és a bulik ritmusára repültünk. 

Úgyhogy nem hagyhatjuk ki, hogy ne mutassuk meg azt a meditatív frissességet, amely csak az első reggeleken élhető át.
 
Reggel Tusványoson
 
Amikor még egybefolyik az éjszaka a reggellel és az esővel.
 
Reggel Tusványoson
 
A Csűr még viseli az éjszaka nyomait, de már nekiláttak eltüntetni őket.
 
Reggel Tusványoson
 
A pocsolyákat is korán le kell tesztelni, hogy ugyanolyan jó minőségűek-e most, mint éjjel.
 
Reggel Tusványoson
 
Körbejár a szippantós autó, ami most inkább puffantó.
 
Reggel Tusványoson
 
A dagonyázás két alapstratégiája még nem szorította ki egymást.
 
Reggel Tusványoson
 
Majd feldereng a korszakváltás első jele, a magasabb szintű agyi funkciók szüksége. A sátor nevének megtalálása kész scrabble-partinak ígérkezik. Ugyanez zajlik a Sapientia akkor még nem létező sátránál: legóparti sátorelemekkel.
 
Reggel Tusványoson
 
Van, aki már a high-tech kezeléséhez is elég éber, de persze a tusványosi reggelek elmaradhatatlan kellékei a padokra rászunnyadó partiarcok.
 
Reggel Tusványoson
 
A gyökeres korszak- és napszakváltást egyértelműen az emelt szintű budi jelenti Tusványoson. Felújították az egész épületet, van új kazán és melegvíz, mi több: termopán ajtó (AJTÓÓÓ!!) a zuhanyfülkéken!
 
Reggel Tusványoson
 
Legkellemesebb meglepetés idén a bringakölcsönzés a sportcsarnok hátánál. A Bikedot működteti, 4 lej fél órára, 8 lej egy egészre. Ezen már egész jól fel lehet pörögni.
 
Reggel Tusványoson
 
A Pallas-osok kicsit túl is pörögték ma a dresszkódot.
 
Reggel Tusványoson
 
Egy rendes történelmi korszakváltáshoz ki kell cövekelni a szimbólumokat.
 
Reggel Tusványoson
 
Itt már biztosan bekövetkezett a korszakváltás, mert a VIP-ek ma reggel úgy örültek egymásnak, mintha nem tegnap találkoztak volna utoljára.
 
Reggel Tusványoson
 
A történelmi korszakváltást David Campanale tetőzte be a megnyitón. Alapítóatyaként még liberális-demokrataként jött az első Bálványosi Nyári Egyetemre, mostani beszédében pedig úgy vitt volna lelket az Európai Unió intézményrendszerébe, hogy azt minimum keresztény-szocialistának lehet nevezni. Úgy tűnik, nagyívű fordulatot hajtott végre az elmúlt 25 évben, és nem ő az egyedüli ennél az asztalnál, aki ezt megtette.

Hirdetés