Szatmár megye a drog kapuja?

Legalábbis ezt állítja a megyei rendőrség munkatársa. Itt fogták el a legtöbb drogot, míg a drogprevenciós központnál mindenki gyesen van.
Hirdetés

„Szatmár megye az országba behozott drogszállítmányok kapuja” – állította Gheorghiţă Neamţ rendőrbiztos a Szatmár megyei közrendért felelős hatóság hétfői ülésén. Románia területén a legnagyobb drogfogások Szatmár megyében voltak – tette hozzá a Szatmári Friss Újság beszámolója szerint.

A droghasználat megelőzését célzó programokat a középiskolás diákokra kellene összpontosítani, mert őket csábítja leginkább az új dolgok kipróbálása – véli a rendőr, miközben a Szatmár Megyei Drogmegelőzési és Tanácsadói Központ (CPECA) koordinátora, Beatrix-Puşa Câmpan arra panaszkodott, a központnak ő az egyedüli aktív munkatársa jelenleg.
 
A központ orvosa 2013-ban felmondott, helyére azóta sem sikerült alkalmazni senkit, három másik munkatársa gyermeknevelési szabadságon van, s helyükre meghatározott időre sem engedélyezték új munkatársak alkalmazását, így az év első felében a CPECA tevékenysége a prevencióra összpontosult, és sokkal kevesebb idő maradt a közbeavatkozásokra, terápiás kezelésekre.
 
Hogy hol fogták el a leghírhedtebb drogkereskedőket, az alábbi linken kiderül. És nincs benne semmi meglepetés.

Hirdetés