Meló van, jelentkező nincs

A wall-street.ro a legnagyobb online álláskereső portál álláshirdetéseit böngészte át, hogy bemutassa, melyek azok az állások, amelyeket júniusban senki sem pályázott meg.
Hirdetés

Bár az elmúlt néhány hónapban öt százalék alá csökkent a nyilvántartott munkanélküliek aránya Romániában, így is jelentős a munkaképes, de állással nem rendelkező személyek száma.  A legutóbbi felmérések szerint mintegy 444 ezer 700 személy állástalan. Kérdéses, hogy közülük hányan dolgoznak feketén, illetve hányan akarnak egyáltalán melózni, tény viszont, hogy 125 ezren munkanélküli segélyen élnek.

A wall-street.ro a legnagyobb online álláskereső portál álláshirdetéseit böngészte át, hogy bemutassa, melyek azok az állások, amelyeket júniusban senki sem pályázott meg. A fenti tényszerű megállapítások tükrében lássuk, hogy melyek ezek a szakmák, és milyen elvárásokat kellett volna teljesíteni.  
 
Egy jelentkező sem akadt fodrásznak Bukarestbe. Igaz, a tapasztalat fontos kritérium volt.
 
Egy bukaresti cég regionális kereskedelmi asszisztenst keresett meghatározott időre. A követelmény: angol nyelvismeret és számítógépes ismeretek. Jelentkezők száma: 0.
 
Senki nem jelentkezett továbbá egy, az Egyesült Arab Emírségek fővárosába, Abu Dhabiba meghirdetett állásra. Ide a hulladékkezelésben jártas, angolul jól beszélő, pedagógusi tapasztalatokkal rendelkező személyt kerestek, mindhiába.
 
Hasonlóképpen senkit nem vonzott a virágkötészeti, a logisztikai menedzseri állás, illetve a telefonos ügyfélszolgálat sem. 
 
 

Hirdetés