Zöldre festheti az OTP a pink pénzintézetet

A Ziarul Financiar értesülései szerint az OTP bank előrehaladott tárgyalásokat folytat a portugál Millenium bank megvásárlásáról.
Hirdetés

A portugál Millenium bankot készül megvenni Romániában az OTP bank – állítja a Ziarul Financiar piaci információkra hivatkozva. A tárgyalások előrehaladott állapotban vannak, az adásvételi dokumentáció kész és pár napon belül lezárulhat a tranzakció. Az OTP a portugál pénzintézet felvásárlásával négy helyet lépne előre a helyi piacon, részesedése 0,7 százalékkal, 2 százalékra emelkedne.

A Millenium bankot tavaly hirdették meg eladásra a tulajdonosai, feladva a 7 éve tartó küzdelmet, amely során több százmillió eurót fektettek be azzal a céllal, hogy Lengyelországhoz hasonlóan egy hídfőállás építsenek ki Romániában is. A magyar bank már évek óta tervezi, hogy egy kisméretű pénzintézet felvásárlásával növeli súlyát a román piacon, több eladósorban lévő bank neve is felmerült potenciális célpontként, a Millenium azonban sosem került szóba még pletyka szinten sem.

A két bank nagyjából egy súlycsoportban van a piacon, piaci részesedésük alapján március végén a Millenium a 21-ik, az OTP pedig a 17-ik helyen állt.

 

Hirdetés