Laura, a politikai amazon

Megnyúzással és kasztrálással fenyegeti beosztottjait a CNA elnöke, a Szenátus Kulturális Bizottságának elnökét pedig nemes egyszerűséggel „hitvány kutyának” nevezi.
Hirdetés

Tovább gyűrűzik a botrány az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) elnöke körül: a Realitatea TV által közzétett felvételek bizonyítják, milyen hangnemben beszél a beosztottjaival Laura Corina Georgescu. A „megnyúzlak” az egyik kedvenc kifejezése, de a kasztrálás sem hiányzik a szótárából.

Az igazi botrány azonban akkor robbant ki, amikor egyik helyettesének elmondta, hogy védelmet biztosít” a Romania TV-nek, amely a PSD-s Sebastian Ghiţă képviselő tulajdonában van – akit ugyanakkor az ökör minősítéssel tisztelt meg. Nem kímélte a Szenátus Kulturális Bizottságának elnökét, Georgica Severint sem, akit hitvány kutyának nevezett.

A kialakult helyzet nyomán a PDL és a PNL parlamenti frakcióinak vezetői nyílt levélben kérték ma Georgescu lemondását. Úgy vélik: megnyilvánulásai elfogadhatatlanok, és aláássák az általa vezetett intézmény tekintélyét is, ezáltal megkérdőjelezhető a CNA minden döntése.

 

Hirdetés