Tüntetni készülnek a Tusványosról kitiltott kukoricaárusok

Egyelőre úgy tűnik, hogy idén nem eszünk törökbúzát az Olt pártján.
Hirdetés

Tüntetést fontolgatnak a csíkszeredai csemegekukorica-árusok, ugyanis idén a Tusványos szabadegyegyetem és diáktábor szervezői nem engedélyezték nekik a főtt törökbúza árusítását a tusnádfürdői tábor területén. A kereskedők május elsejéig jelezhették árusítási szándékukat, kivételt a kukoricaárusok képeztek, számukra nem engedélyezték idén a kereskedelmi tevékenységet. „Ebben az évben a tábor területén főtt kukorica-árusítás nem engedélyezett. Ezzel kapcsolatban kérjük, ne hívjanak” – olvasható a rendezvény honlapján.

„Amint tudomásunkra jutott, hogy nem engedélyezik idén a főtt csemege kukorica árusítását, megkerestük a szervezőket, de kérdésünkre csak annyi választ adtak, hogy így döntöttek, és kész” – panaszolta a csíkszeredai kukoricaárusok képviseletében egy kereskedő. A panaszos elmondta, nem a koncerteknek helyet adó sportpályán belül – amely magánterület –, hanem az Olt folyó hídja, azaz a Tusványos bejárata és a sportpálya közötti közterületen szeretnének árusítani.

Ügyüket Hargita megye prefektusával is megismertetik, ugyanakkor kérést készülnek letenni a tusnádfürdői polgármesteri hivatalhoz is. „Amennyiben így sem engedélyezik az árusítást, engedélyt kérünk a rendőrségtől, és tüntetést szervezünk, 50-100-an is össze tudunk gyűlni, ha kell” – szögezte le az érintett. Mint mondta, mindössze hét-tíz árus számára kérnének árusítási engedélyt.

Fall Sándor, a Tusványos sajtófönőke a Székelyhon.ro megkeresésére elmondta, erre az intézkedésre azért volt szükség, mert a korábbi években gondot okoztak az árusok. „Ha tízet engedtünk be, akkor húszan jöttek, voltak, akik nem fizettek bérleti díjat, ráadásul egyesek még fenyegetőztek is, állandó problémát jelentettek” – sorolta Fall. Az Olt hídja és a sportpálya közötti útszakaszról pedig megjegyezte, a tusnádfürdői polgármesteri hivatallal megállapodtak, így a rendezvény ideje alatt ők rendelkeznek felette.

Hirdetés