Egy esküvő, majdnem 31 temetés

Egy esküvő szép dolog. És megható. És felemelő. Főleg, ha nem hányja-fossa össze magát a násznép.
Hirdetés

Hol volt, hol nem volt… akár így is kezdhetnénk a történetet, ha mese lenne. De nem mese. Hanem tragikomikus valóság, írja a Mediafax. Múlt hétvégén történt a kies Beszterce-Naszód megye egyik kies falujában. Egy fiú meg egy lány örök hűséget esküdött egymásnak. Ásó, kapa, nagyharang, gyűrűk, csók, áldás. És máris jöhetett az esküvői lakoma a helyi kultúrban. Folyt a bor a falutól egész Bonchidáig.

Azaz, hogy folyt volna. Ha nem lett volna mérgezett az asztalra rakott sok finom falat. A naszódi kórházba olyan 23 óra tájt kezdtek érkezni a hányással, diarrhoeával (értsd, fosás), hasgörccsel, fejfájással küszködő áldozatok, köztük a menyasszony. Futva, mint a mérgezett egerek, ahogy mondani szokás. A kórházi orvosok, talán azért, mert nem tudtak ennyi ételmérgezéses beteget egyszerre kezelni, talán, mert nem merték vállalni a felelősséget, nem tudni, de továbbküldték a szenvedő násznépet a besztercei Megyei Sürgősségi Kórház fertőző osztályára, ahol mindenki szakavatott kezeléshez jutott.

A mérleg: 31 áldozat, köztük öt gyermek és egy tíz hónapos csecsemő. Anca Andritoiu, a Beszterce-Naszód megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője szerint felkutatják és szigorúan megbüntetik a tömeges mérgezés okozóit.

Következtetések: nyáron ne esküvőzz. De ha mégis nyáron esküvőzöl, jól nézd meg, ki teszi az ennivalót az asztalra. Ha mégsem nézed meg, és megjárod, semmiképp ne házasodj másodszor, mert ismét megjárhatod. Ámen.

Hirdetés