Tavasszal is lehet érettségi

Lehetőség, nem előírás. Második pótérettségit szervezhetnek február-márciusban azoknak a diákoknak, akik megbuktak a nyári és az őszi vizsgaidőszakban.
Hirdetés

Tavasszal második pótérettségit szervezhetnek azoknak a diákoknak, akik megbuktak a nyári és az őszi vizsgaidőszakban. Az erről szóló sürgősségi rendeletet múlt héten fogadta el a kormány, és már megjelent a Hivatalos Közlönyben. Király András kisebbségi oktatásért felelős államtitkár az Erdély FM-nek elmondta, a rendelet lehetőséget teremt a február-márciusi érettségi megszervezésére, nem előírja azt. A vizsgát 4 hónapos felkészítő előzné meg. „Azok a diákok, akik másodszor jelentkeznek vagy harmadszor érettségi vizsgára, azoknak lehetőségük van állam által finanszírozott felkészítőn részt venni. Ezt a felkészítést megtarthatják egyetemek, illetve középiskolák, gimnáziumok. Itt van egy olyan kitétel, hogy egyetlen alkalommal vehető igénybe ez a szolgáltatás.”

A felkészítőket október és január között tartanák, ezeket az állam költségvetéséből vagy strukturális alapokból finanszíroznák.

Hirdetés