„Ráharaptak” Suárezre

A nem FIFA-tag Koszovó a négyhónapos eltiltás idejére leigazolná az uruguayi sztárcsatárt, aki egyébként bocsánatot kért áldozatától.
Hirdetés

Bocsánatot kért tettéért az olasz Giorgio Chiellinit megharapó Luis Suárez, az uruguayi labdarúgó-válogatott támadója, és megígérte, többé nem tesz ilyet. „Mélységesen sajnálom az esetet. Bocsánatot kérek Chiellinitől és az egész futballtársadalomtól” – írta hétfőn a 27 éves játékos Twitter-oldalán, aki nyilvános fogadalmat is tett, hogy a jövőben nem harap meg senkit.
Mint ismeretes, a csatár az Olaszország elleni csoporttalálkozó 80. percében harapta meg a védőt a brazíliai világbajnokságon, ám a játékvezető nem látta az esetet, így nem állította ki. Az uruguayi gárda az incidens után a Suárez által beívelt szögletből szerezte meg az 1-0-s győzelmet, és – mint utóbb kiderült – a továbbjutást érő gólt, mely egyben Olaszország vb-búcsúját is jelentette.

Suárez a felvételek elemzése után a világbajnokságok történetének legsúlyosabb büntetését kapta tettéért, mely nem az első ilyen incidense volt. Kilenc válogatott tétmérkőzésről és mindennemű futballal kapcsolatos tevékenységtől négy hónapra tiltották el, emellett 100 ezer svájci frank (befizetésére is kötelezte a nemzetközi szövetség (FIFA).
Közben viszont „ráharapott” a dél-amerikai játékosra a koszovói Hajvali Pristina futballklub – büntetése idejére – le akarja szerződtetni Luis Suárezt. „Mivel Koszovó egyelőre nem tagja a FIFA-nak, azt gondolom, hogy a négyhónapos eltiltás ideje alatt Suárez szerepelhetne nálunk” – nyilatkozta hétfőn Xhavit Pacolli, a pristinai klub elnöke, aki hozzátette, már elő is készítették az ajánlatot, amelyet továbbítanak a Liverpoolnak.
A koszovói egyesület egyébként csekély 30 ezer euróért akarja leigazolni Suárezt négy hónapra, s havi 1500 eurós fizetést ajánl az uruguayi sztárcsatárnak, aki a Liverpoolnál egymillió eurót keres havonta.

Hirdetés